Izbeljivanje zuba

KOME SAVETUJEMO DA IZBELI ZUBE?

Samo zdravi zubi se bele

Izbeljivanje zuba preporučuje se osobama starijim od 30 godina, čiji su zubi zdravi, desni nisu znatno povučene, a zubi su u relativno pravilnom položaju, kada se posmatraju zagrižaj i relativan položaj zuba. Ukoliko ovi uslovi nisu ispunjeni, potrebno je prvo nositi protezu i rešiti druge probleme pre nego što se izbele zubi. U tom smislu, beljenje zuba je finalni stomatološki zahvat u seriji zahvata na putu do idealnog osmeha. Za pacijente koji imaju malo ozbiljnije probleme sa zubima, kao što su poneki nedostajući zub, dosta plombi ili povučene desni, do savršenog osmeha možemo stići drugim pristupom, a to je postavljanje krunica na sve zube.

ORDINACIJSKO IZBELJIVANJE

Najbrži, najpouzdaniji metod

Uz upotrebu LASER LAMPE za izbeljivanje.

Izbeljivanje sprovodi stomatolog , jer je rec o visokim koncentracijama karbamida i vodonik peroksida u gelovima za izbeljivanje, a postignuti efekat se vidi odmah posle prvog tretmana .Zubi se izbeljuju u zavisnosti od strukture zuba, za dve do pet nijansi.

Zubi pacijenta pre i posle izbeljivanja zuba.

KUĆNO IZBELJIVANJE

Folijama, pod nadzorom stomatologa

Izbeljivanje sprovodi sam pacijent, u kucnim uslovima, jer je rec o niskim koncentracijama komponenti u gelovima. Pacijent gel plasira u folije po uputstvu stomatologa i nosi četiri sata dnevno , nekoliko dana. Efekat je zadovoljavajuci, ali je dugotrajniji proces do postizanja željenog efekta u odnosu na ordinacijsko beljenje zuba. FOLIJE SE IZRAĐUJU U ISTOJ POSETI NA OSNOVU PREDHODNO UZETIH OTISAKA I DOBIJAJU DIREKTNO U ORDINACIJI!!! Efekat izbeljivanja endodontski lečenih zuba, odnosno zuba sa izvađenim živcem , nije u potpunosti zadovoljavajuć , kao kod zdravih zuba. Naša ordinacija koristi najsavremenije izbeljivače, renomiranih proizvođača, sa vrhunskim estetskim efektom (opalessence boost-ultradent, dash-philips,night white).

8 Nijansi izbeljivanja

Minimalna iritacija

Mali broj poseta